Verbroedering voor buitenlandse stage

Op donderdag 26 januari 2017 trokken we in het kader van de buitenlandse stage naar Londen op uitstap naar de Gent, samen met de leerlingen van het KA Zelzate, KA Maldegem en het KA Eeklo. Zo leerden de verschillende studenten elkaar alvast kennen.
In het PAC werd een workshop gehouden door Europahuis Ryckevelde. Zij zijn specialist in het vatbaar maken van de Europese Unie en Europese actualiteitsthema’s en zetten je leerlingen aan het denken. In deze workshop kozen de leerlingen zelf 3 thema’s uit een aanbod van 6, waarrond ze verder aan de slag gingen. Een brainstorm over de Brexit stond uiteraard ook op het menu. De verschillende groepjes verdiepten zich in een actuele casus, maakten samen beleidskeuzes en verdedigden die keuzes tegenover de anderen. Ze bepaalden zelf hoe hun ideale Europa er uitziet in 2050.
Tijdens de middagpauze gingen we samen eten in studentresto De Brug, waarna we richting de Gentse Sint-Pietersabdij trokken. Er stond nog een gezamenlijk bezoek aan de tentoonstelling “oorlog in korte broek” op het programma. Zes kinderen uit evenveel landen doen er hun verhaal via audioguides. Elk beleefden ze hun oorlog: vlakbij het front, aan de nadere kant van de wereld, vluchtend onderweg, … Op basis van dagboeken, brieven, speelgoed, liedjes en tekeningen stap je als bezoeker letterlijk in de belevingswereld van de hoofdrolspelers.
Na een leuke dag was het tijd om afscheid van elkaar te nemen...maar niet voor lang. Op 23 februari zien de leerlingen elkaar al terug in Eeklo op de infovergadering over de buitenlandse stage.