Je bekijkt nu EUROPEES PROJECT KA ZELZATE OFFICIEEL VAN START

EUROPEES PROJECT KA ZELZATE OFFICIEEL VAN START

stage-londen

De aanvang van het nieuwe schooljaar betekende ook direct het startschot voor het Erasmusproject van KA Zelzate, Eeklo en Maldegem. In maart trekken twintig leerlingen uit de drie scholen naar Londen voor een tweeweekse stage in een informaticabedrijf.

Europa steunt het project London Calling: Let’s Get Bizzy  financieel en Londense partner ADC-college regelt stageplaatsen en gastgezinnen voor de leerlingen. Leerkrachten Nina Heesakkers (Engels) en Filip Bisschop (boekhouden) trokken vorige week al naar de Britse hoofdstad voor een briefing over de praktische uitwerking van de stages. Ter plekke maakten ze kennis met collega’s uit Nederland en België die gelijkaardige projecten zullen starten dit schooljaar. Contactpersoon Monique Vroegop van ADC-College informeerde hen over de praktische zaken zoals de gastgezinnen, de stageplekken en de veiligheid ter plaatse. De leerkrachten kregen er ook de kans om enkele bedrijven te bezoeken die nu al werken met Belgische en Nederlandse leerlingen. Ze ontmoetten bovendien al enkele enthousiaste stagiairs die met veel plezier hun verhalen deelden.

ADC-college start nu met het zoeken van stageplekken en gastgezinnen op maat. Ondertussen worden de leerlingen hier in België klaargestoomd voor hun vertrek. Zo leren ze in de lessen Engels de komende maanden over het Londense metronetwerk, de verschillende nationaliteiten en werken in de Britse hoofdstad. Er volgen ook nog activiteiten waarbij de leerlingen van de drie scholen elkaar beter leren kennen.

London Calling? Let’s get bizzy!

Persartikel Nieuwsblad: http://www.nieuwsblad.be/cnt/blkva_02494135