Je bekijkt nu Leerlingen 6 Werktuigmachines bezoeken tractiewerkplaats NMBS

Leerlingen 6 Werktuigmachines bezoeken tractiewerkplaats NMBS

SID In Gent

Dagelijks denderen 3800 reizigerstreinen door ons land. De treinstellen moeten uiteraard onderhouden worden, er moeten herstellingen gebeuren en het interieur moet soms vernieuwd worden. Veiligheid is essentieel bij het spoorvervoer en het onderhoud ervan. Onder meer in de tractiewerkplaats te Merelbeke worden zowel elektrische als diesellocomotieven (o.m. het treintype Desiro) onderhouden en nagezien, alsook vele rijtuigen: remmen vervangen, wielen nakijken, veiligheidssystemen testen, stroomafnemers checken, graffiti verwijderen, …

We waren er zeer welkom op woensdag 25 mei.

Vóór het bezoek aan de werkplaats kregen we een uiteenzetting over de facetten van het spoorvervoer en de vele jobmogelijkheden binnen deze sector.

Dit zal wellicht het laatste bezoek geweest zijn van onze leerlingen aan deze tractiewerkplaats. In het najaar wordt de nieuwe polyvalente werkplaats op de terreinen van het vroegere rangeerstation te Melle in gebruik genomen en verdwijnen de tractiewerkplaats in Merelbeke en de centrale werkplaats in Gentbrugge. De PW Melle wordt uitgerust met de modernste technologieën en zal veel milieuvriendelijker zijn.

Hopelijk kunnen we die volgend schooljaar aanschouwen!

Kevin Stadius, leraar TV & PV mechanica