Je bekijkt nu WO1 Provincie prijs

WO1 Provincie prijs

PrijsuitreikingHet GO! Atheneum van Zelzate behaalde gisteren de derde prijs in een wedstrijd voor secundaire scholen van de provincie met een klasproject over de Eerste Wereldoorlog. De leerlingen werkten een fietstocht uit langsheen de grenzen van WOI in het grensgebied. Aan de hand van knooppunten verkenden we zo een parcours van 25 km, onder andere via Zelzate, Sas van Gent en Overslag.
De school krijgt voor deze realisatie vijfhonderd euro van de provincie.

Alle Oost-Vlaamse scholen konden deelnemen aan de wedstrijd ‘klasproject rond de Eerste Wereldoorlog’ die jaarlijks doorgaat vanaf schooljaar 2014-2015. Bij de wedstrijd werden de projecten beoordeeld door een jury die bestond uit personeelsleden van de Provincie en externe specialisten. De voorzitter van deze jury was Bruno De Wever (historicus, professor aan de Universiteit Gent en schrijver van publicaties over de vaderlandse geschiedenis).

De school ging op zoek naar informatie over de burgerslachtoffers, verhalen uit het grensgebied en de dodendraad. Bij het uitwerken van dat parcours werd ook aandacht besteed aan historische gebouwen die een rol speelden in de eerste Wereldoorlog.

De brochure met de fietstocht staat ter beschikking van de gemeente.

 

Bekijk de foto’s hier

Vermelding Het Laatste Nieuws