Je bekijkt nu Uitstap 4de jaars in Antwerpen

Uitstap 4de jaars in Antwerpen

Bezoek AntwerpenOp dinsdag 22 maart 2016 gingen 4ASO en 4TSO op uitstap naar Antwerpen. Ze begonnen er met een wandeling door de voetgangerstunnel (onder de Schelde) en vervolgden die tocht met een stevige wandeltocht door het (historisch) centrum van Antwerpen. De eerste stralen van de lentezon deden de leerlingen deugd!

Iedereen bracht tijdens die tocht ook een bezoek aan het Museum Plantin-Moretus. Christoffel Plantin en zijn schoonzoon Jan Moretus waren een revolutionair duo: zij waren de eerste drukkers op industriële schaal. De Steve Jobs en Mark Zuckerberg van hun tijd. Het museum toont hun huis en werkplek, schetst hun verhaal en toont de oudste drukpersen ter wereld, een rijke kunstcollectie en portretten van Rubens. Er liggen ook manuscripten, incunabelen en originele drukken in de bibliotheken.

Helaas moest deze interessante uitstap vroegtijdig afgebroken worden, door de aanslagen in Brussel en de verhoogde terreurdreiging. Sneller dan voorzien keerde iedereen terug naar school. Hopelijk kan het geplande bezoek aan de Coca Cola fabriek in Wilrijk later alsnog doorgaan.

Uitstap 4de jaars in Antwerpen